Kupiłem u niego trochę części. Bardzo dobry kontakt. Również polecam.
[O2] {FL}Niespełna pół roku i wypadek
Zwiń
X
-
[O2] {FL}Niespełna pół roku i wypadek
Niestety niespełan pół roku od odbioru i 9900 z małym hakiem na liczniku i wyjechał jeden b%c C8 na czerwonym....
Poduszki z przodu wypaliły, jest lekkie uszkodzenie lewej podłużnicy + maska + błotnik + zderzak + wzmocnienie czołowe + belka przednia + mocowanie silnika na lewej belce płyny wyciekły i cholera wie co jeszcze...
Złość i bezsilność ręce opadają ...
Auto jeszcze przed wyceną.
Naprawa w ASO - bezgotówka.
Dadzą Rady? Jakie są Wasze doświadczenia z ASO w zakresie poważnych napraw? - głównie o to mi chodzi w tym wątku...
Podobno to najlepsze ASO w Kraku...ale zastępczego nie mieli.
Uważajcie na siebie nawet na zielonym... krew człowieka zalewa z bezsilności.
-
-
Ja teraz robiłem zderzak w ASO... Wymiana i lakierowanie. Bezgotówka. ZGROZA! Myślałem, że czasy kiedy malowało się auta na kolanach w stodole już dawno minęły! :? Zalakierowane paprochy. Niedokładnie wypolerowany zderzak po lakierowaniu. I najpoważniejsze - podejrzenie, że zderzak nie jest wymieniony ( tak jak w kosztorysie) tylko naprawiony :shock: . Tłumaczą się, że to nie ich wina tylko... podwykonawcy! Koszmar. Nie daruję im tego! Auto ma pół roku. Jakby miało 10 lat to machnął bym ręką :? Nie myśl, że jak ASO to będziesz miał dobrze zrobione. Jakbym wiedział, że tak będzie to mogłem dac do prywatnego warsztatu, który na pewno by mi ładnie zrobił :cry:Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
TomTom VIA125 na pokładzie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grzes74Poduszki z przodu wypaliły, jest lekkie uszkodzenie lewej podłużnicy + maska + błotnik + zderzak + wzmocnienie czołowe + belka przednia + mocowanie silnika na lewej belce płyny wyciekły i cholera wie co jeszcze...
Gdybym teraz miał wybór- od razu bym sprzedał, i kupował nówkę sztukę (zwłaszcza, że Twoje auto ma pół roku). Później będziesz się woził i wkurzał. A stratny będziesz znacznie więcej niż tych kilka tysięcy (zawsze coś wyjdzie), które teraz będziesz musiał dołożyć do nowego.It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
-
Gość
Niestety ja mam podobne przeboje z ASO po szkodzie bezgotówkowej.
najpierw 2 tygodnie czekali na nowy blotnik, potem polakierowali (zajęło to 3 tygodnie !!!) - lakier wyglądał jak skórka pomarańczy - powiedzieli, wytrze się na myjniech bedzie git. Zadzwoniłem do dyr. generalnego ASO - wydawało się, że mnie rozumie. Prosił, by postawić na poprawkę i będzie ok. Postawiłem na 5 dni - auta zastępczego nie dostałem. Pojechałem z tym dyrektorkiem na odbiór (bo nie ASO lakieruje tylko podwykonawca)...i .... okazało się, że lipa...a dyrektorek stwierdził, że się czepiam. Pojechałem do Pzmotu po opinie rzeczoznawcy, a ten jak zobaczył auto to sie rozesmiał i zapytał: kto Panu tak spier....ł. No więc jeszcze poprawiali 2 razy i można powiedzić, że jest znośnie...., ale ASO niestaty jest nastawione na kasę !!! nie na zadowolenie klienta.
Jednym słowem, przypominaja się czasy komuny: "nie podoba się to spier...j i nie zawracaj głowy. Reklamacji nie uwzględnia się"
Komentarz
-
ja swoja rs-ką 3 miesieczną skasowalem 3 przydrozne dzrewka, przód bity ale praktrycznie nie naruszony i oba boki skasowane ,jeszcze dodam ze progi byly naruszone bo przy wypadku wybilo mnie do gory i wlecialem na kamienie. ASO niechcialo sie podjac naprawy a ubezpioeczenie przyznało mi nowa rs-kę, lecz niewiem czemu bo predkosc mialem 130km na 50 wiec przy twoim wypadku powinienies walczyc o nowa octavke
ps zdiecia : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26038
Komentarz
-
-
Najważniejsze,ze tobie nic się nie stało.
No i sprawca jest.Mój ojciec jechał autem i gość na światłach chciał cofnąć by zrobić sobie miejsce na skręcenie na inny pas ruchu.Nie popatrzał do tyłu i walną . Zjechali na bok.A, że obydwóm się spieszyło i szkoda była niewielka spisali swoje dane i umówili się na dzień następny z rana.Rano ojciec idzie do gościa a gość na to: panie co pan opowiada.To pan nie wyhamował i walną w tył. Ja mam na to świadków na to( tylko skąd, był sam) :shock:
Ojciec mówi ,że sprawa trafi do sądu.A on na to nie ma problemu-jestem emerytem(gość w kwiecie wieku) mam czas na chodzenie po sądach :shock:
Ojciec odpuścił bo była tylko rysa.Ale powiedział,że teraz wzywa policje bez względu na wielkość szkody :?
A co do Twojej szkody.Kasuj auto i kupuj nowe.Nigdy nie da się naprawić idealnie auta.Potem wieczne jaja z elektryka,zbieżnością itd
Komentarz
-
-
grzes74, jak mowili przedmowcy-auto zbyt nowe,zeby je naprawiac po takiej kolizji. A i za pare latek bedzie trudniej sprzedac,bo przeciez po wypadku.
Co do czerwonego swiatla...Mi w 98 roku z podporzadkowanej drogi wyskoczyl nagle palant,uderzylem w niego i po odbiciu sie zatrzymalem sie na latarni,ktora na szczescie sie zlamala,ale nie zwalila na auto.Efekt-zeberka polamane,szpital itd. Nigdy nie ufam jak mam pierwszenstwo i zachowuje szczegolna ostroznosc. Glupich nie sieja-sami sie rodza...
Jeszcze co do szkody calkowitej-masz "plusa",ze idze to nie z Twojej winy a z OC sprawcy.
[ Dodano: Pon 07 Gru, 09 17:27 ]
grzes74, jak mowili przedmowcy-auto zbyt nowe,zeby je naprawiac po takiej kolizji. A i za pare latek bedzie trudniej sprzedac,bo przeciez po wypadku.
Co do czerwonego swiatla...Mi w 98 roku z podporzadkowanej drogi wyskoczyl nagle palant,uderzylem w niego i po odbiciu sie zatrzymalem sie na latarni,ktora na szczescie sie zlamala,ale nie zwalila na auto.Efekt-zeberka polamane,szpital itd. Nigdy nie ufam jak mam pierwszenstwo i zachowuje szczegolna ostroznosc. Glupich nie sieja-sami sie rodza...
Jeszcze co do szkody calkowitej-masz "plusa",ze idze to nie z Twojej winy a z OC sprawcy.
Komentarz
-
-
Hi...
Zamieszczone przez grzes74Panie i Panowie
Dziękuję za słowa otuchy.
Czekam co z nią zrobią - ale z tego co piszecie lakiernie i warsztaty Skody nie popisują się na placu boju.
Cóż może mi się jakoś uda - nie mam wyjścia.
Pozdrawiam...Kwiatek...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paysker[..]ASO niechcialo sie podjac naprawy a ubezpioeczenie przyznało mi nowa rs-kę, lecz niewiem czemu bo predkosc mialem 130km na 50 wiec przy twoim wypadku powinienies walczyc o nowa octavkezdroofko
daszek
http://www.motostat.pl/user_images/13387/icon1.png [1500-3000 obr/min]http://emoty.blox.pl/resource/hi.gif | oryg. instrukcja obsługi Octavia II
Komentarz
-
-
grzes74, z tego co widziałem to na Kocmyrzowskiej 1a u Danielcia robili dobrą robotę.Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
TomTom VIA125 na pokładzie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez payskerdaszek,Zamieszczone przez daszekA gdzie kolega był ubezpieczony? Bo rozumiem, że poszło to z AC??
A nie mają w PL przedstawicielstwa? :roll:
(pytanie czysto retoryczne)zdroofko
daszek
http://www.motostat.pl/user_images/13387/icon1.png [1500-3000 obr/min]http://emoty.blox.pl/resource/hi.gif | oryg. instrukcja obsługi Octavia II
Komentarz
-
Komentarz